top of page
Search

Kuidas valmistuda fotosessiooniks

Updated: Mar 21, 2021



Ettevalmistused enne pildistamist võivad muuta kogu fotosessiooni kogemust ja lõpptulemust. Selleks, et paremini valmistuda, kogusin kokku mõned mõtted ja soovitused, et saaksid pildistamisest maksimumi võtta.




Mine professionaali juurde näohooldusse

Ilus näonahk ja hea enesetunne mõjutavad meid igal fotosessioonil, kuid eriti oluline on endale mõni eriline hoolitsus lubada enne tähtsat portreefotosessiooni. Selleks soovitan nädal-poolteist enne pildistamist käia nahahoolduses mõne professionaali juures. Ütle kindlasti, et sul on tulemas fotosessioon ja tahad oma nahka hellitada, et see kõige ilusamini säraks. Näonaha puhastus, koorimine, näonaha puhastus, koorimine, näomassaaž, niisutumine ja nahka turgutavad maskid teevad imesid.. Eriti oluline on see kevadel, kui meie nahk on talvisest keskküttest, külmast ilmast ja tuulest veidi tuhmiks ja elutuks muutunud. Ka peale kosmeetiku juures käimist on oluline koorida oma nahka 2-3 korda nädalas vähemalt nädal enne pildistama tulemist. Näonahka koorides eemaldad sa oma naha pealmisest kihist surnud nahaosakesed ja tood esile värske ja terve naha, mis eriliselt pildistamisel särama hakkab. Lisaks pildistamisele on see hoolitsus aeg iseendale ja teeb pildistamise ootuse ja ettevalmistused selleks veelgi erilisemaks.

näonaha puhastus, koorimine, näomassaaž, niisutumine ja nahka turgutavad maskid teevad imesid.

Niisuta oma nahka iga päev. See teeb naha pringimaks ja paneb selle särama. Enne pildistamist kasuta näokreemi, mida sa oled varemgi tarbinud. Uus näokreem võib panna näonaha punetama ja tekitada tundlikkust.


Mine juuksurisse


Nädal enne pildistamist soovitan käia ära ka juuksuris. Võimalusel lase juukseotsi tasandada. Kuuma kääri hooldus on hea siledama tulemuse saamiseks. Samuti on hea mõte värskendada värvitud juuste tooni või värvida ära väljakasvanud juuksejuured. Ära unusta ka juuksehooldust kodus - süvaniisutus ja toitvad maskid kindlustavad terved, tugevad ja säravad juuksed enne pildistamist. Muidugi on hea mõte kõike seda teha aastaringselt, aga enne pildistamist ei tohiks seda kuidagi unarusse jätta, et kogu oma ilu maksimaalselt esile tuua.


Juba juuksuris võid mõelda ka sellele, kuidas plaanid juuksed fotosessiooniks sättida. Kas sirgendad või teed lokid, paned juuksed kinni, kannad kübarat või mõnda muud peakatet/peavõru või juuksekaunistust. Kõik sõltub sellest, mis on sinu sõnum ja foto eesmärk.


Solaariumis käimine enne pildistamist

Kui sul on soov valmistuda pildistamiseks spreipäevitusega, võiks seda teha 2-3 päeva enne. See laseb päevitusel niiöelda settida ja lõpptulemus näeb välja naturaalne. Rõhutan üle, et spreipäevitus ei ole mitte kuidagi vajalik, aga see annab pisut kuldsema ja säravama naha fotodel, kui sa seda soovid. Kui sa selle kasuks valid, ole kindlasti ettevaatlik, et lõpptulemus oleks ühtlane.


Küünehooldus

Kui soovid, et iga element sinu pildistamisel oleks lihtsalt ideaalne, ära unusta ka küüsi. Ilus maniküür portreefotol võib muuta ilusa pildi erakordseks. Kui sul on plaanis akt või paljaste jalgadega pildistamine, ära unusta ka pediküüri - ilus pehme nahk ja lakitud küüned teevad jalad pildistamisel eriti sensuaalseks. Küünelaki värvi võid kindluse mõttes valida ka nude toonis, mis sobib kõigega. Kui oled julgemate värvide austaja, mõtle kõigepealt läbi riided ja toonid, millega pildistamisele plaanid tulla ja vali küünelaki värv sellest sõltuvalt.


Puhka hästi

Väsimus on fotol alati hästi näha - seda on näha su näost, su nahast ja sinu olekust. Üks üldteada avalik saladus on ju see, et me peaksime ideaalis magama 8 tundi päevas ja pildistamise päeval on see lihtsalt hädavajalik suurepräase tulemuse jaoks. Ehk aitab paar tilka rahustavat lavendliõli või maitsvat piparmünditeed heaks uneks eelmisel õhtul - kuid tee, mis on sul vaja selleks, et su silmad, nahk ja enesetunne oleksid hommikuks säravad ja suurepärased!


Katseta poose

Vähe on neid, kes väga naudivad pildistamist ja poseerivad loomulikult ja hästi ükskõik kus ja millal. Seega minu soe soovitus on natuke enne pildistamist peegli ees harjutada ja vaadata millised on sinu parimad poosid. Kuigi see võib alguses naljakas tunduda, annab see kindlasti juurde enesekindlust ja fotograafiga koostöös tuleb lõpptulemus kindlasti hea.

Mõtle läbi fotosessiooni sõnum

Pildistamisele tulemisel on erinevad eesmärgid - kas soovitakse teha ametiportreesid CV jaoks, ettevõtte kodulehele fotosid isikliku brändi või enda tutvustamise jaoks, professionaalseid fotosid LinkedIni või Facebooki jaoks. Või hoopis intiimsemaid fotosid endale või oma kaaslasele mälestuseks buduaari sessiooniga. Või tulete perega jäädvustama emadepäeva, teete jõuludeks jõulukaardid vanavanemate ja sugulaste jaoks. Tulete kahekesi kaaslasega oma armastuse tunnet jäädvustama. Mis iganes on pildistamise eesmärk - tähtis on läbi mõelda kõigepealt see, mida soovid fotosessiooniga endast öelda ja millist värviharmooniat pildil kujutatakse. Värvidel on väga suur mõju ning fotostuudio ja teie riietuse kooskõla harmoonilise foto jaoks on ääretult oluline. Selleks on alati hea rääkida läbi ka fotograafiga teie soovid enne stuudio broneerimist, et teha vastavalt valik ka fotostuudio osas.


Pildistamise päeval

Puhasta nahk hommikul korralikult enne meikimist. Kui lased professionaalil meigi teha, räägi kindlasti läbi millist lõpptulemust soovid ja milliseid riideid kasutad. Sama kehtib juukse sättimise kohta. Kui oled otsustanud ise meigi teha ja juuksed sättida, soovitan kindlasti eelnevalt end kodus sättida nendesse riietesse, millega pildistama plaanid tulla, teha meik ja soeng, et saaksid kätte tunnetuse ning vajadusel pildistamise päeval veel midagi muuta.

Ära unusta kaasa võtta kõike, mis oled mõelnud ja ehk ka fotograafiga kokku leppinud vastavalt pildistamise stilistikale. Üldiselt less is more, aga kui sul on raske otsustada mida kaasa võtta, võta kaasa paar varianti, et fotograafiga kohapeal otsu

stada.


Üldiselt võiksid läbi mõelda millised ehted (käkett, kaelakee, sõrmus(ed), kõrvarõngad, nabarõngas vmt su fotoshootile sobivad ja mida sa kanda soovid. Kõik, mida sa valid, kannab kindlasti ka omaette sõnumit ning see peab kokku sobima ning see räägib oma lugu.


Akti või paljamate piltide pildistamiseks valmistu õige pesuga - vali võimalusel sellised riided ja pesu, mis ei jäta rante. Kindlasti vahata/raseeri jalad.


Kergesti kortsuvate riiete puhul triigi need kindlasti enne pildistama tulekut ja võimalusel võta need kaasa riidepuu peal, mitte ära pane selga enne pildistamist, sest igasugune istumine, üleriided jms teeb kortse juurde ja suurendab lisatööd töötluse näol.


Ja kõige olulisem - tule enesekindlalt ja avatult pildistamisele. Sa valisid põhjusega selle fotograafi, kelle juurde pildistama tulid, seega usalda tema soovitusi, paku kindlasti välja ka oma mõtteid ja tehke koostööd. Ära unusta, et fotograafil ja sinul on ühine eesmärk - teha sinust kauneimad fotod, mis jäävad mälestuseks pikkadeks aastateks! Naerata ja püüa end tunda vabalt.


115 views0 comments

Comentarios


bottom of page